Smjesa od dva sastojka za ljepšu kožu!



Izgled kože odražava naše unutarnje stanje, što se posebno odnosi na ten, tvrde američki stručnjaci. Zdrava koža je i lijepa.
U potrazi za raznim ljekovitim biljem i začinima, ne smijemo zaboraviti crni biber kojeg bismo svakodnevno trebali koristiti u ishrani za zdravlje cijelog tijela, a najviše stomaka, crijeva i želuca. ... Također ga možete koristiti i kao piling za smanjenje celulita na koži.
U crnom biberu se nalazi mnogo vitamini A ( koji imaju jako antioksidativno dejstvo), vitamina K ( koji uspostavlja metaboličke funkcije, kako mišića tako isto i kostiju, ali je važan i za cirkulaciju), te minerala.

Za svoju kožu možete napraviti nekoliko maski sa crnim biberom, jer su korisne i pokazuje rezultate u roku odnekoliko minuta.

Crni biber i jogurt

U posudi pomiješajte 2 kašike jogurta sa kašikom crnog bibera. Miješajte dok se sastojci ne sjedine, pa nakon toga nanesite na kožu. Koža lica treba da bude čista, smjesu kružnim pokretima prstiju utrljavate nekoliko minuta, pa poslije toga lice operete hladnom vodom.
Na ovaj način ćete sa lica ukloniti bubuljice, mrlje i ožiljke, te će koža zablistati.

Med i crni biber za bubuljice

Potrebni sastojci:
  • kašika meda
  • 1/2 kašikice crnog bibera
  • bjelance
U posudi pomiješajte sve navedene sastojkem pa nanesite na čistu kožu. Ostavite masku da djeluje 20 minuta, pa nakon toga operite lice hladnom vodom.

Izvor:lijekizprirode.com

Primjedbe