Ova biljka liječi mnoge bolesti – a skoro niko na nju ne obraća pažnju!




Špinat je prekrasno zeleno lisnato povrće koje pripada skupini namirnica s odličnim nutritivnih sastavom. Bogat je izvor antioksidansa i ima odlična antikancerogena svojstva.

Špinat je dostupan tijekom cijele godine, naročito zimi. Možete ga pripremati kao salatu, predjelo, ali i glavno jelo. Špinat krije brojne zdravstvene prednosti, a mi vam donosimo one najznačajnije.
Špinat je bogat izvor fitonutrijenata koji poboljšavaju cjelokupno zdravlje i štite od nastanka raznih bolesti. Ima nisku kalorijsku vrijednost i nizak udio masti (100g svježeg špinata sadrži samo 23 kalorije).
Odličan je izvor topivih vlakana, stoga je jedna od najučinkovitijih namirnica u procesu mršavljenja, ali i regulaciji razine kolesterola.

100g svježeg špinata sadrži oko 25% ukupne preporučene dnevne vrijednosti željeza. Špinat je jedan od najboljih izvora željeza koji je važan za proizvodnju crvenih krvnih stanica.
Svježi špinat je odličan izvor antioksidativnih vitamina A i C, luteina i beta karotena. Kada se ovi spojevi udruže, čine odličnu zaštitu od nastanka raznih bolesti. Smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i igraju važnu ulogu u popravljanju štete nastale djelovanjem slobodnih radikala. Svi smo svojevremeno gledali crtani Popaj i veoma dobro znamo da je on za snagu i energiju koristio isključivo špinat. On uspješno liječi mnoge vrste bolesti i ne treba ga ignorisati.

Špinat nudi neke od sljedećih prednosti:
– Smanjuje glavobolju
– Pomaže kod astme
– Dobar je i kod upala
– Liječenje i sprečavanje anemije
– Čisti jetru
– Povećava nivo kalcija u krv
– Poboljšava metabolizam
– Bitan je za razvoj djece
– Liječi i sprečava hemoroide

Priprema se na sljedeći vrlo jednostavan i lak način, a evo i koji:
– 2 šolje vode
– 6 listova špinata

Sve što će biti potrebno jeste da vodu stavite da se kuha, a zatim da dodate listove špinata. Neka stoje u vreloj vodi 10-ak minuta, a zatim sklonite sa vatre.
Dobiveni čaj pijte 3 puta na dan, prije svakog obroka. Želimo vam sreću i sigurni smo da će te biti zadovoljni sa receptom koji smo vam ponudili.

Izvor: globalniportal.news

Primjedbe