Regulišite inzulin bez lijekova !


Inzulin je hormon koji luči žlijezda gušterača (pankreas), a služi za regulaciju šećera u krvi, te metabolizam ugljikohidrata i masti u tijelu. On je transporter koji omogućava glukozi da iz krvi prodre u tjelesne stanice gdje se pretvara u energiju za tijelo. Glukoza je grožđani šećer u kojeg se, prilikom probave, rascijepe namirnice koje sadrže ugljikohidrate. 
Inzulin također omogućava da se prekomjerna glukoza sprema u mišićima i u jetri (glikogeneza), te regulira sintezu novoga šećera koji ulazi iz jetre u krvotok (glikogenoliza). Ako inzulina uopće nema ili ako ga je premalo, šećer ne može nikako, ili samo djelomično, dospjeti u tjelesne stanice. Ostali šećer se zadržava u krvi, što se može izmjeriti. Normalna koncentracija šećera u krvi natašte iznosi 3,75 - 6,0 mmol/L (67 - 108 mg%).
Kada dođe do poremećene regulacije inzulina u tijelu razvija se dijabetes ili šećerna bolest (lat. Diabetes melitus).
Kod šećerne bolesti tipa 1 tijelo ne proizvodi inzulin pa ga je neophodno nadomjestiti.
Kod pacijenata šećerne bolesti tipa 2 može se razviti inzulinska rezistencija, tako da organizam nema dovoljnu količinu inzulina. Kada se kod takvih pacijenata više ne uspije održati normalna razina glukoze u krvi s tabletama (oralni hipoglikemici, oralni antidijabetici) također se započinje s inzulinskom terapijom.

Međutim taj proces je moguće izbjeći na jednostavan način.
Ovo je prirodni preparat koji će vam mogu pomoći regulisati inzulin, tako da se možete boriti protiv dijabetesa prirodno i vrlo efikasno.

Kako pripremiti domaći lijek?
Sastojci:
  • 2 zelene jabuke (neoguljene)
  • 2 banane
  • ½ ljubičastog kupusa
  • 5 kivija
  • ½ litra pročišćene vode
Priprema:
Stavite sve sastojke u blender i miješati dok se ne dobije homogena mješavina

Konzumacija:
Pijte domaći lijek jednom, na prazan želudac, u jutarnjim satima za 4 sedmice. Morate ga piti odmah nakon pripreme.

Izvor : narodnamedicina.info

Primjedbe