Kupka s kanabisom protiv depresije i anksioznosti!


Ovaj članak je nešto što će sigurno poljuljati vaš stav o kupkama kao načinu opuštanja od stresne svakodnevnice.
Dahlia Mertnes, biologinja i spisateljica koja se okrenula holističkom načinu liječenja kombiniranog s terapijskim masažama predstavila je svoju liniju za njegu tijela s ljekovitim sastojcima kanabisa, Mary Jane's Medicinals, prenosi portal Pop Sugar.
Počela je s korištenjem ulja kanabisa u masažama koje su liječile pacijente od kronične boli. Kako je prije radila kao medicinska maserka u spa - centrima, svakodnevno je dolazila u doticaj s različitom kozmetikom za tijelo, a uvijek ju je najviše privlačila ona prirodna.

Prvi put je vidjela biljke kanabisa kada je posjetila farmu medicinske marihuane svije prijateljice u Sjevernoj Kaliforniji. Prisjeća se da su stabljike bile "masivne i oduzimale dah svojom ljepotom".
Tamo je prvi put došla u kontakt s uljem sjemenki grožđa, koje je bilo obogaćeno esencijalnim uljem kanabisa i namijenjeno je medicinskoj masaži.

"Tada nikada prije nisam čula da se kanabis koristi za lokalno liječenje, i nisam mislila da će mi se išta dogoditi. Nakon što sam nanijela malo ulja na bolne mišiće oko moga vrata, osjetila sam instantan osjećaj topline pojačane cirkulacije i opuštenost u tim mišićima, ali nisam primijetila nikakve psihoaktivne posljedice, često povezane s pušenjem marihuane", prisjeća se. Vrativši se u Colorado, gdje je pokret legalizacije marihuane sve više rastao i jačao, počela je eksperimentirati s različitim uljima kanabisa i kasnije sama otkrila formulu koja je najviše pomagala njezinim pacijentima.
 Njima je pak, osim pojačane cirkulacije, nestala kronična bol u mišićima, a na zahvaćenim dijelovima im popravila i koža. Shvativši dobrobiti svoje emulzije, odlučila je pokrenuti svoju liniju ljekovitih krema i ulja za tijelo.

Kako kanabis djeluje na bol? 
 Koristi li se lokalno, kanabis djeluje kao analgetik u antiupalno, a u zadnje se vrijeme nakon godina istraživanja otkriva sve više i više njegovih dobrobiti za organizam, poput liječenja raka. Tvari u kanabisu vežu se na receptore u koži povezane s regulacijom homeostaze, što automatski pokreće zacjeljivanje organizma. To pomaže i kod svih vrsta opekotina, osipa, svrbeža, ožiljaka i drugih kožnih bolesti. U svojoj liniji ima i balzam za usne, Lip Bong koji je njezine pacijentima lišio problema suhih i ispucalih usana. Ukloni stres zauvijek Pored ulja i krema, Mertens je u svojoj liniji predstavila i opuštajuću kupku koja pomaže kod liječenja depresije, hipertenzije i anksioznosti, Heavenly Hash Bath. Mnogi su izliječili i nesanicu njenim proizvodima, a kaže kako su najefektivniji kada se prije nanošenja ili kupanja puši marihuana.

Ukloni stres zauvijek!
 Pored ulja i krema, Mertens je u svojoj liniji predstavila i opuštajuću kupku koja pomaže kod liječenja depresije, hipertenzije i anksioznosti, Heavenly Hash Bath. Mnogi su izliječili i nesanicu njenim proizvodima, a kaže kako su najefektivniji kada se prije nanošenja ili kupanja puši marihuana.

Nanošenjem kreme na stopala, zbog velike količine živčanih završetaka u njima, također se uklanja stres i napetost, ne samo na tom području nego ima i terapeutski učinak na psihu. U zadnje je vrijeme bilo previše propagande i krivih zaključaka o marihuani, koji su odveli ljude daleko od jednostavnog rješenja za bol koje se krije u ovoj biljci, kaže Mertnes.
Kanabis je 100% prirodan i u većini se istraživanja pokazao efektivnijim od konvencionalnog načina liječenja Zapadnog svijeta, opisuje. Njezina je misija otvoriti ljudima oči i pokazati im kako izbjeći liječenje štetnim lijekovima koji sadrže toliko kemikalija, koje više štete organizmu nego mu donose dobroga.

Izvor: zdravakrava.24sata.hr

Primjedbe