Kolač koji se topi u ustima !!!



Italijanska Šarlota je kolač jednostavan za pripremu i veoma je ukusan.

Sastojci:

  • 180 gr pšeničnog brašna
  • 4-5 kom. jabuka
  • 130 gr šećera
  • 50 gr putera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 žumanceta
  • 130 ml mlijeka
  • prstohvat soli

Priprema:
  • Žumanca mutimo sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smjesa ne posvijetli.
  • Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smjesu. Dodajemo mlijeko i miješamo.
  • Dodajemo prstohvat soli, prosijano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro mješamo.
  • Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za tijesto.
  • Oguljene jabuke sječemo na kriške.
  • Slažemo ih u tijesto vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji.
  • Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera.
  • Pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni). Prijatno!



izvor: uspesnazena.com

Primjedbe