Namirnice koje potiču erekciju !


Erektilne smetnje (ili erektilna disfunkcija, odnosno raniji naziv impotencija) predstavljaju nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije do završetka seksualne aktivnosti. Drugim riječima, muškarac ili uopće ne može postići erekciju, unatoč stimulaciji ili postigne erekciju, ali u tijeku seksualnog odnosa (najčešće pri pokušaju penetracije) dolazi do gubitka erekcije ili do oslabljenja erekcije, te muškarac i dalje ima povećan penis, ali on nije dovoljno tvrd da bi mogao penetrirati u ženu i imati zadovoljavajući seksualni odnos.
Nemogućnost postizanja erekcije, odnosno erektilna disfunkcija, pogađa oko 50% muškaraca u dobi od 40 do 70 godina.

Postoje brojne metode kojima možemo riješiti ovaj, ne tako rijedak, problem. Erektilna disfunkcija se može liječiti lijekovima, operativnim zahvatima i raznim pomagalima poput pumpice za penis.
Erektilna disfunkcija može biti uzrokovana psihološkim smetnjama, pa u rješavanju problema pomaže i razgovor sa psihologom ili psihoterapeutom. Od alternativnih metoda često se koristi akupunktura, a novija istraživanja pokazuju da prehrana itekako može utjecati na postizanje erekcije.
Ovo su namirnice koje pospješuju postizanje erekcije!

Kamenice


Ove školjke su pune cinka, a mogu povećati i razinu testosterona, što pomaže kod uklanjanja seksualnih poteškoća. Pripazite na to od kuda dolaze kamenice i svakako ih termički obradite.

Kava

                  
Jutarnja kava može podići raspoloženje, ali podiže još nešto! Istraživanja pokazuju da muškarci koji piju 2 do 3 šalice kavednevno, imaju manje šanse za pojavu erektilne disfunkcije. Stručnjaci smatraju da je to zato što kofein pojačava cirkulaciju, a osim u kavi, možemo ga pronaći u mnogim čajevima i sportskim napitcima.

Tamna čokolada



Crna čokolada pomaže zdravlju kardiovaskularnog sustava i čuva srce. Kvalitetna čokolada je bogata flavonoidima, biljnim hranjivim tvarima koje mogu povećati protok krvi i sniziti visoki krvni tlak. Također pomaže tijelu proizvesti veće količine dušikovog oksida, što pomaže kod erekcije.

Orasi



Orasi su puni arginina, aminokiseline koje tijelo koristi za proizvodnju dušikovog oksida. Oni su također dobar izvori vitamina E, folne kiseline i vlakana. Ipak, pripazite na konzumaciju orašastih plodova jer spadaju u visokokalorične namirnice. Ograničite unos na šaku oraha dnevno.

Češnjak


Češnjak je zaista ljekovita namirnica. Osim antioksidativnog i antibiotskog djelovanja, češnjak čisti arterije od plaka, što omogućava bolju cirkulaciju.

Riba



Losos, tuna, sardine i skuša obiluju zdravim omega-3 masnim kiselinama, koje potiču stvaranje dušikovog oksida u tijelu. Osim toga, mogu sniziti visoki krvni tlak i smanjiti rizik od stvaranja krvnih ugrušaka i pojave srčanog udara.

Top  recepti koje trebate :

Smjesa za potenciju 
U teglicu domaćeg meda naribajte svježi korijen đumbira, dodajte ravnu žlicu suhog ružmarina i tri pune žličice mljevenih oraha. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi nekoliko dana te uzimajte po žlicu ujutro i navečer.

Bazgin eliksir 
Toplom vodom prelijte dvije jušne žlice cvjetova bazge i pustite da odstoji. Preporučuje se pijenje šalice “eliksira” na dan. Dvodnevno namakanje 150 grama bazgine kore u litri bijelog vina u dozi od decilitra na dan osnažit će spolni nagon.

Smokve za plodnost 
Za plodnost uzmite 40 suhih smokava i potopite ih u pola litre domaćeg maslinova djevičanskog ulja. Neka odstoji 40 dana u zatvorenoj staklenci. Nakon toga svako jutro pojedite jednu smokvu i žličicu ulja. Istodobno, kad počnete uzimati smokve, počnite i s kurom čaja od macine trave.

Uz Korijandar do erekcije 
Za ovaj se začin navodi da ubrzava cirkulaciju u genitalnom području te se preporučuje sljedeći recept: 3 grama praha korijandra sa žlicom meda ostaviti da se rastopi u ustima, i tako tri puta na dan.

Bosiljak i kopriva jačaju potenciju
Pomiješajte jednake količine bosiljka, koprive i čubra – pa uzmite veliku žlicu te mješavine i stavite u posudu pa prelijte s 3 dl provrele vode. Pustite da odstoji 15 minuta, procijedite i pijte s medom tri puta na dan prije obroka. Ovaj čaj možete koristiti dulje, dok ne dođe do poboljšanja potencije.

Čaj od macine trave 
Čaj se pije 40 dana, tri šalice na dan žena, a muškarac jednu. Čaj se ne pije tijekom mjesečnice. Žlicu macine trave potopite u 2,5 dl hladne vode. Stavite da provrije, maknite s vatre, poklopite i ostavite da odstoji oko sat vremena. Nakon toga procijedite i pijte prema preporukama. Obično se za dva-tri mjeseca postiže željeni učinak.

Lijek za sve ženske bolesti 
Uzmite u jednakom omjeru vrkutu i stolisnik: 3 velike žlice te mješavine preliju se litrom vrele vode i nakon 20 minuta se procijedi. Pije se tijekom dana vrlo toplo. Pije se u drugom dijelu ciklusa, nakon ovulacije, i treba nastaviti dok se ne dogodi trudnoća. 
Možete pripremiti i čaj samo od vrkute: žličicu vrkute prelijte šalicom kipuće vode i ostavite da odstoji od pet do deset minuta. Pijte uvijek u gutljajima po dvije šalice na dan.

Kupka za plodnost 
200 grama suhe ili svježe vrkute prokuhajte u tri litre vode i sipajte u kadu s pripremljenom vodom. U vodi se zadržite od 10 do 20 minuta prije spavanja.

Izvor: www.centarzdravlja.hr

Primjedbe