Iz SIBIRA nam dolazi polarna zima !!!Uskoro nam stiže dugonajavljivani hladni polarni val iz Sibira, koji može loše djelovati na zdravlje i potrajat će do početka marta. 

Već danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Krajini i zapadnim područjima Bosne su izgledni i jaki udari vjetra. Temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 2 stepena. U Sarajevu oblačno sa snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka do -3 stepena. Vrlo hladno vrijeme zadržat će se do četvrtka, a polarni val, onaj najkritičniji, očekuje se u srijedu. 

U ponedjeljak povremeno će biti snijega, u utorak na planinama i u Livanjskom kantonu. Sredinom sedmice očekuje se prolazno razvedravanje, uz još hladnije noći i jutra, tokom kojih se najniža temperatura može spustiti i na oko -20 stepeni. Prema kraju sedmice očekuje se porast temperature i topljenje snijega, a mjestimično je moguća kiša. Slično vrijeme se očekuje i u zemljama regiona, posebno u Hrvatskoj, gdje je u četiri grada (Zagreb, Karlovac, Gospić i Split) najavljena velika opasnost za zdravlje. 

izvor: Tuzlanski.ba

Primjedbe