Devet namirnica koje će vas učiniti seksepilnom !


Da biste izgledale odlično možete posjećivati teretanu, nositi modernu odjeću, ali prije svega morate paziti na ishranu. Pročitajte koje su to namirnice koje će vas momentalno učiniti lijepom i seksepilinom.

Jogurt 
Kako navode nutricionisti pored toga što je veoma ukusan, jogurt sadrži niz proteina koji su potrebni našem tijelu. Pored toga, on sadrži dosta amino kiselina od kojih podočnjaci ubrzo nestaju, kaže beauty ekspert Narine Nikogosian, autorka knjige “Return To Beauty”. Planirate da ludujete uskoro? Popijte čašu jogurta dan prije noćnog provoda kako biste izbjegli crne kolutove oko očiju narednog jutra.
Pasulj
Kako navodi ekspert za zdravlje Jennifer Wider, mahunarke su generalno prepune sastojaka kao što su proteini, gvožđe, cink i biotin koji čine kosu dužom i jačom. Inače, nedostatak biotina u organizmu dovodi do ispucalih krajeva i suhe kose, što je još jedan razlog da jedete pasulj što češće. Ukoliko niste neki fan ovog povrća, umiješajte pasulj u salatu i prelijte maslovnim uljem ili nekim drugim prelivom.
Celer
Kada se slijedeći put nađete na zabavi i krenete da prezalogajite nešto zapamtite: Celer čini vaš dah svježim! Ovo povrće je veoma efektno jer vas zeleniš generalno podstiče da žvaćete više nego inače. Što više žvaćete, tako proizvodite više pljuvačke koja ubija bakterije, odnosno izazivače lošeg zadaha. Stoga ako planirate da startujete zgodnog momka pojedite jedan štapić celera prije toga.
Voda
Poznato je da zvijezde za svoju ljepotu zahvaljuju prvenstveno vodi. Iskreno, nismo u potpunosti vjerovali u to. Međutim, sudeći po nutricionisti Keri Glassman, autorki knjige “Slim Calm Sexy Diet”, voda je krucijalna za dobar izgled. Kada je unesete u organizam, metabolizam tada radi najbolje što čini da ostanete zategnuti i u kondiciji. Preporučuje se osam časa vode u toku dana, kao i dodavanje limunovog soka u nju.
Školjke
Ne samo da čine seksualni odnos boljim, već su pune cinka koji kontroliše masnu kožu. Zahvaljujući školjkama manje ćete biti skloni aknama, a kada je vaša koža čista, vi ćete imati i više samopouzdanja.
Brokule
Ako planirate vrelu noć sa vašim partnerom pojedite malo brokula dan prije akcije. Ovo zeleno povrće puno je antioksidanata kao što je vitamin C, koji pomaže boljoj cirkulaciji krvi. Jednom kada vaša krv počne da pumpa ona će stimulisati i seksualnu želju. Ako ne volite brokule, pokušajte s jagodama koje takođe vrve od vitamina C.
Crvene paprike
Vjerovali ili ne, paprike su superhrana za vašu kožu, jer imaju nenormalno visok nivo antioksidanata. Takođe i nedavno objavljena studija u “American Journal of Clinical Nutrition” pronašla je da ljudi koji jedu više vitamina C imaju ljepšu kožu. Paprike su odlična užina, stoga ih možete grickati dok ste na poslu.
Mrkva
Sigurno znate da je sjedenje na suncu osim izlaganja UV zracima, štetno i za vašu kožu. Pored kreme za sunčanje, mrkve su odličan način da zaštitie svoju kožu od sunca. One sadrže karoten, koji redukuje osjetljivost kože na UV zrake i smanjuje crvenilo. To znači da ćete pored toga što ste zaštićene dobiti i divnu bronzanu boju.
Losos
Ova ukusna riba prepuna je omega 3 masnim kiselinama koje čine da se lakše suočimo sa stresom i vraćaju nas u dobro raspoloženje. Naša tijela inače ne mogu stvoriti omega 3 kiseline, pa je veoma važno da ove podizače raspoloženja unosimo putem hrane. A kada se osjećate dobro, onda i izgledate dobro.
Izvor: cosmopolitan.rs

Primjedbe