Najmoćniji prirodni antibiotik !

Koliko god pokušavate osnažiti imunitet vas i vaših bljižnjih, ponekad ipak može doći do infekcije. U tom slučaju medicina preporučuje korištenje antibiotika.


Na žalost antibiotici nisu bezopasni jer uz patogene bakterije uništavaju i milijune "dobrih" bakterija, neophodnih za pravilan rad probave. Ali, postoji alternativa - prirodni antibiotici.

Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu kašiku pet do šest puta kroz dan.
Ovaj ljekoviti recept navodno datira iz srednjovekovne Europe, iz jednog samostana. S vremenom je postao neizostavan dio narodne medicine prema kojoj predstavlja sjajan prirodni antibiotik koji ubija gram-pozitivne i gram-negative bakterije.

Također, pripravak ima snažnu antivirusnu i antigljivičnu formulu, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe u svim dijelovima tijela, a uspješan je lijek protiv gljivice candide. Prema narodnim pričama, mnogima je pomogao u izlječenju raznih virusnik, parazitskih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, a tajna se krije u domaćim, prirodnim sastojcima.

Sastojci:
– 700 ml svježeg jabukova octa
– ¼ šoljice usitnjenog češnjaka
– ¼ šoljice usitnjenog luka
– 2 svježe ljute paprike
– ¼ šoljice naribanog đumbira
– 2 kašike naribanog hrena
– 2 kašike kurkume u ​​prahu ili 2 komada korjena kurkume

Priprema:
U većoj posudi pomiješajte sve sastojke osim octa pa ih prebacite u staklenku. Pazite da se 2/3 staklenke sastoji od suhih sastojaka, a ostatak popunite jabučnim octom. Staklenku potom dobro zatvorite pa protresite da se sastojci i ocat pomiješaju. Čuvajte pripravak na suhom i hladnom mjestu dvije sedmice, nekoliko puta dnevno promućkajte staklenku pa nakon dva tjedna pripravak izgnječite i procijedite kroz gustu gazu. Nakon što to učinite, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi.

Doziranje:
Pojedite jednu kašiku pripravka svaki dan kako biste pobijedili loše bakterije u tijelu i ojačali imunitet, a možete ga koristiti i kao dodatak jelima, poput priloga. Postupno pojačavajte količinu tako da najviše u danu upotrijebite jednu šoljicu pripravka. Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu kašiku pet do šest puta kroz dan.



Izvor: dnevno

Primjedbe