IZBJELJIVANJE ZUBA U DOMAĆOJ REŽIJI NIKAD NIJE BILO LAKŠE !!!

Vaš osmijeh govori o vama više nego ijedna druga fizička osobina. Osmijeh je prva stvar koju ljudi oko vas primjete, a ako je lijep daje vam samopouzdanje i utječe na otvoreniju i bolju komunikaciju s drugima. Zamislite sve dobre promjene koje bi blistaviji, bijeli osmijeh mogao donijeti i vama. Zubi prirodno žute kako starimo. Mnoge stvari koje jedemo i pijemo mogu doprinijeti gubitku biserno bijelog osmijeha. Pijenje puno kave, crnog vina, kao i pušenje mogu uzrokovati tamnjenje.
Mineralna voda, čaj i bobice sadrže kromogene agense koji mrljaju zube.

Izbjegavanje troška skupih postupaka izbjeljivanja samo je dodatan plus za isprobavanje ovih, uradi sam, trikova za izbjeljivanje. Svima bi nam bilo pametno izbjegavati korištenje svih komercijalnih, trgovačkih marki izbjeljivača jer sadrže otrove i toksine. Natrij fluorid (glavni sastojak otrova za štakore), propilen glikol (koristi se u preparatima za odmašćivanje motora), natrijev sulfat lovor (SLS), saharin (poznat kancerogen), prehrambena bojila na bazi nafte (također kancerogeni) samo su neki od štetnih sastojaka koji se nalaze u proizvodima za izbjeljivanje i popularnim zubnim pastama.

Izbijeli zube prirodnim putem
Za zdrav, bijeli osmijeh, probaj ove prirodne, uradi sam, tretmane:

1. Soda bikarbona

Soda bikarbona uklanja diskoloracije na zubima. Abrazivne čestice poliraju površine, dok kemijska reakcija između sode bikarbone i vode posvjetljuje mrlje. Međutim, oprezno s postupkom. Pretjerano korištenje može oštetiti caklinu zuba, pa se ne preporučuje koristiti više od jednom tjedno.


Postupak: 
Na četkicu stavite malo paste za zube te umočite u sodu bikarbonu. Polako i detaljno trljajte zube barem dvije minute, te isperite vodom. Nakon toga operite zube samo pastom. Ovaj postupak ponavljajte dva puta mjesečno.
2. Banana
 Unutrašnjim dijelom kore od banane masirajte zube i desni u trajanju od barem dvije minute te nakon toga operite zube pastom. Vrlo brzo čete primijetiti nevjerojatne rezultate. Sastojci iz kore ukloniti će mrlje sa zuba, uzrokovane hranom i pićem.

3. Jagode
Jagode su voće koje se već stoljećima koristi za njegu i izbjeljivanje zubi. Sadrže voćnu kiselinu koja je prirodno sredstvo za izbjeljivanje zubi. Jagodu zgnječite vilicom te je nanesite na četkicu te njome istrljajte zube. Nakon toga ih operite pastom.

4. Aktivni ugljen
Aktivni ugljen se dobija karbonizacijom ljuske kokosovog oraha u parnoj komori prilikom koje se on otvara, povećava mu se površina pa stoga može privući više tvari. Istim učinkom, zbog ogromne moći upijanja, on sa zubiju učinkovito i sigurno uklanja naslage nečistoće, bakterija i mrlje te ih tako izbjeljuje.
Veoma ga je lako naći jer je dostupan u apotekama te ga možete dakle kupiti u slobodnoj prodaji.



Postupak:

Aktivni ugljen se dakle može kupiti u apotekama i trgovinama zdrave hrane u obliku tableta ili kapsula za malu cijenu.
Obucite staru majicu jer će ugljen špricati naokolo po umivaoniku i vama dok budete četkali zube. Ne brinite, ovo crnilo se lako pere.
Istresite sadržaj 1 kapsule aktivnog ugljena na vlažnu četkicu ili u ustima zdrobite 1 tabletu i počnite četkati. Nagnite se što niže u umivaonik da ne prskate previše okolo.
Zube trljajte time tri do pet minuta. Sila i grubi pokreti nisu vam potrebni, nježno prati da ne oštetite desni!
Praškast osjećaj ugljena ubrzo nestaje jer ga slina iz usta rastapa.
Aktivni ugljen je bezukusan i sama procedura ne izaziva nikakve neugodne osjećaje.
Dobro isperite zube i među-zubni prostor vodom, možete i zubnim koncem proći sve.
Odmah ćete primijetiti kako su zubi bjelji!
Postupak ponavljajte jednom dnevno – pet dana. Razlika je očigledna!

Primjedbe