Istezanje nakon buđenja - ključ vašeg dobrog zdravlja !


Rastegunuti se odmah nakon buđenja, mnogima je prva stvar koju naprave, neki i prije no što otvore oči.

Istinktivna je to reakcija za mnoge, no za one koji to ne prakticiraju, znanstvenici poručuju kako bi to trebali uvesti u rutinu.
Rastezanje pruža dobar osjećaj nakon buđenja, a šteta je sebi ne priuštiti dobar početak dana. Nakon više sati ležanja u više-manje istom položaju, rastezanje s rukama iznad glave, čak i u krevetu, odličan je način da se razbudimo i potaknemo cirkulaciju.

Znanstvenik Luis Villazon ponudio je zanimljivo objašnjenje za online izdanje BBC Focus magazina, zašto se ljudi rastežu ujutro.

“Tijekom spavanja mišići su opušteni i tekućina se nakuplja u predijelu leđa. Rastezanjem se ona vraća u “normalan položaj””, kaže.

Rastezanje nakon buđenja smanjuje i stres, a odličan je način za poticanje cirkulacije i pripreme za novi dan. Trebali biste izbjegavati odmah nakon buđenja užurbano se pripremati jer na taj način svaki novi dan započinjete stresom, a rastezanje još u krevetu omogućit će da se oslobodite stresa i lakše krenete u nove dnevne obveze koje su pred vama, poručuje terapeut Nicholas Licameli za Elite Daily.

Izvor:  zadovoljna.ba

Primjedbe