Evo kako sami možete ublažiti simptome trovanja hranom !


Neki od simptoma su povraćanje, mučnina, glavobolja, vrtoglavica, grčevi u trbuhu u proljev. Otrovanje hranom se nikada ne bi smjelo ignorirati.
Ako ste se otrovali hranom, gubite puno tekućine stoga je važno to nadoknaditi, a ako su simptomi ozbiljni obavezno je posjetiti liječnika.
Za nešto blaže simptome dovoljno je potražiti pomoć u nekim prirodnim pripravcima:

Đumbir
Ovo je odličan lijek za skoro sve probleme probave. Čaj od đumbira možete popiti prije ili nakon ručka kako bi olakšali probleme, druga je opcija da naribate žličicu đumbira, pomiješate sa žličicom meda nekoliko puta na dan kako biste olakšali simptome.

Jabučni ocat
Osim što je odličan pripravak za domaćinstvo, olakšat će simptome otrovanja hranom i to momentalno. Pomiješajte dvije žlice octa s toplom vodom i konzumirajte prije obroka.

Jogurt
Jogurt ima antibakterijska svojstva koja će smiriti simptome uzrokovane otrovanjem, uz to će olakšati bolove u trbuhu.

Limun
Antibakterijska, antivirusna i protuupalna svojstva ove namirnice će vam sigurno olakšati stanje. Dodajte mrvicu šećera na žlicu punu limunova soka tri puta u danu kako bi vam vaj pripravak pomogao.

Bosiljak
Ova biljka je odlično sredstvo za neugodnosti koje uzrokuje otrovanje hranom. Možete si pomoći na nekoliko načina – stavite par kapi ulja bosiljka u vodu i konzumirajte tijekom dana. Možete staviti par usitnjenih listova bosiljka u jogurt i jesti 3 puta u danu dok se bol ne umiri.

Izvor:  vecernji.hr

Primjedbe