Evo kako najefikasnije ukloniti tamne mrlje ispod pazuha !


Svaka žena želi da njezino tijelo izgleda lijepo i privlačno. No, često nam neke stvari jako smetaju i želimo pronaći riješenje kako ih što prije riješiti. Jedan od neugodnih problema je zasigurno tamna pigmentacija ispod pazuha koja najviše pogađa osobe svijetle puti. Tamne mrlje ispod pazuha nastaju zbog razine melanina u stanicama kože, čestog brijanja, taloženja mrtvih stanica na tom području, alergije i trenja odjeće.

Hiperpigmentacija pazuha

Hiperpigmentaciju pazuha ne uzrokuje niti jedno zdravstveno stanje ili kožna bolest, nego je promjena boje posljedica reakcije na vanjske čimbenike. Pod vanjskim čimbenicima se misli na taloženje mrtvih stanica, bakterijske infekcije i prekomjernu upotrebu antiperspiranata i dezodoransa.
Pazuh se prilikom čišćenja tijela najčešće zanemaruje zbog čega dolazi do taloženja mrtvih stanica kože. Kako bi ih se riješili najbolje je prilikom svakog tuširanja napraviti piling kože pazuha.
Kako bi se uklonile neželjene dlačice pod pazuhom najčešće se poseže za britvicom koja čestim izbrijavanjem daje tamnu boju pazuhu. Prilikom brijanja dio dlačica ostaje u koži što daje tamnu boju pazuhu. Taj problem se najbolje rješava depilacijom voskom neželjenih dlačica.
Pod bakterijskim infekcijama misli se na bakteriju erythrasma koja je odgovorna za nanošenje tamnih mrlja ispod pazuha. Najčešće se javlja kod osoba koje boluju od dijabetesa.
Prekomjernom upotrebom antiperspiranata i dezodoransa utječe se a gubitak boje kože zbog nekih sastojaka koji su u njima prisutni. Najbolje je da se prestanu koristiti na neko vrijeme kako bi se boja kože vratila u normalu.

Prirodna njega tijela

Tamne mrlje ispod pazuha se mogu riješiti i prirodnim putem uz pomoć limunovog soka, octa i rižinog brašna i sirovog krumpira.
Limunov sok je glavni sastojak za uklanjanje tamnih mrlja ispod pazuha, a ukloniti ih možete tako da sok od pola limuna utrljate ispod pazuha, nakon čega pričekate 20 minuta i područje temeljito isperete vodom. Nakon tretmana na kožu nanesite hidratantnu kremu.
Ocat i rižino brašno su savršena kombinacija za masnu kožu koju mogu posvijetliti, ali i umanjiti opekline. Za ovaj prirodni tretman trebate pomiješati 3 žlice octa i 5 žlica rižinog brašna i nanijeti gotovu smjesu na čiste pazuhe. Kada se smjesa osuši treba ju temeljito isprati.
Sirovi krumpir izbjeljuje tamne mrlje ispod pazuha, bez da izaziva iritaciju na koži. Potrebno je oguliti jedan krumpir, naribati ga, pa napraviti sok od njega. Uz pomoć vatice je potrebno sok nanijeti ispod pazuha i ostaviti da djeluje oko pola sata, nakon čega se treba temeljito isprati.

Izvor: savjetnica.com

Primjedbe