Treba li probati crne maske koje čiste pore – NE! A evo i zašto...



Ako izuzmemo beauty blender u kondomu, novi beauty trend o kojem svi pričaju je crna maska za lice koja čisti pore. Svima nam iskače na Instagramu i Facebooku i čak si i sama počela razmišljati da isprobaš očistiti lice od mitesera na ovaj način.

Mi ćemo samo reći – razmisli još jednom. Za one koji možda još ne znaju riječ je o PILATEN Suction crnoj maski za lice koja se razmaže po licu i zatim kad ju skidaš (razvlači se kao guma) skida mitesere, čisti pore i miče svu nečistoću s lica.

Možda te iznenadi podatak da je jedan od sastojaka jodopropinil butilkarbamat koji je inače dio premaza za stolariju i zbog kojeg je već nekoliko proizvoda zabranjeno u Europskoj Uniji i koji može izazvati alergijske reakcije na koži kao što su svrbež, ljuštenje kože i crvenilo.

Na uputstvima stoji kako se maska treba držati na licu 60 minuta, a zatim strgnuti, a zbog glavnog sastojka to može biti – bolno. Iako većina videa koje si vidjela na netu izgleda skroz cool i ful jednostavno, postoje i one snimke zbog kojih stvarno ne želimo ništa takvo stavljati na svoje lice.

Izvor:teen385.com

Primjedbe