Riješite se nadutosti pritiskom samo jedne tačke na trbuhu !



Nadutost je iznimno neugodna pojava koja podjednako pogađa i muškarce i žene. Kako je izbjeći i čime je smanjiti, i to sve na prirodan način? Svima je poznat onaj osjećaj kada nakon nekoga jela imamo osjećaj da nam je želudac pun kamenja, da su nam hlače odjednom premalene i kada se čitav dan suzdržavamo od neugodnih vjetrova.

Bilo da vjerujete u alternativne metode liječenja ili ne, morate priznati da stare drevne vještine, poput kineske akupresure, postoje s razlogom.
Akupresura je metoda samoizlječenja kada vršite pritisak na određene dijelove tijela i tako možete potaknuti probavu i riješiti zatvor.

Akupresura predstavlja davnu kinesku metodu liječenja raznih tegoba pritiskom na određene dijelove tijela. U slučaju nadutosti, potrebno je pritisnuti određenu točku na trbuhu koja se nalazi dva prsta ispod pupka. Ovaj se postupak izvodi kada je želudac prazan.

Pritisnite navedenu točku i držite ju pritisnutu 30 sekundi, napravite kratku stanku, a zatim ponovite postupak. Pritisak neka u početku bude nježan pa postupno intenzivniji. U isto vrijeme dišite normalno i neka vam oči budu zatvorene, te misli usmjerite na točku koju masirate.

Postupak možete ponoviti dva do tri puta na dan, a svaki put neka ne traje duže od dvije minute. Ova metoda pomaže i kod nesanice, kroničnog umora, inkontinencije, menstrualnih grčeva, neplodnosti i impotencije. Između ostalog, želite li da vam probava dobro radi, pijte puno vode i jedite hranu bogatu vlaknima.

Izvor: bljesak.info

Primjedbe