Infekcije, pucanje i bol: Loše strane umjetnih noktiju!


O lijepim noktima sanja većina cura i nisi jedina koja jednom ili dva puta mjesečno odvoji dio džeparca kako bi ostvarila svoj san. Sve je više salona koji rade geliranje ili ugradnju noktiju, no s time treba biti oprezan.

Iako postoje brojni saloni u kojima rade ljudi koji su završili potrebno obrazovanje, sve više ima cura koje se odluče otvoriti svoju radnju, naruče UV lampu i lakove s eBaya i posao može početi. A ako njima dajete svoje noktiće u ruke, puno toga može poći po zlu.
Trajni lak, gelirani nokti ili ugradnja noktiju neke su od osnovnih stvari koje se nude u većini salona.

'Ako vam noktiće rade osobe koje ne nisu stručne može doći do nekoliko problema. Može se dogoditi da vam prerašpaju nokat i takvi nokti mogu boljeti kad pereš ruke ili kod neke promjene temperature. Ako se takvi prerašpani nokti zatvore gelom skupa sa bakterijom, može doci do infekcije. Također, ako se gel nanese preko kožice i nokat se ne zatvori pravilno ispod se mogu zavući razne bakterije i gljivice kojima odgovara toplina i zaštita gela', objasnila nam je visažistica Lidija Šoškić-Katona te dodala da upravo zato treba izbjegavati nestručne studije za izradu noktiju.
'Najčešće cure kupuju nepoznate gelove i naručuju proizvode koji nisu provjereni i nemaju potrebne certifikate. Također, ako se proizvodi kojima rade ne steriliziraju to može stvoriti dodatne probleme. Možete pokupiti gljivice ili bradavice od nekoga tko je bio prije vas na tretmanu. Osim toga, prilikom izrade noktiju prisutna je i krv pa se može prenijeti neka opasnija bolest kao što je hepatitis', dodala je Lidija.

Ako stvarno dođe do neke takve situacije savjet je posjetiti liječnika koji će vam znati pravilno pomoći, a nikako nemojte ići ponovno u salon jer se sve samo može dodatno pogoršati.
Osim toga, prije stavljanja bilo kakvog laka ili gela bilo bi dobro savjetovati se s osobom koja će vam to raditi te pitati što bi bilo najbolje za vaše nokte. Važno je znati što napraviti i nakon što ti dojade tvoji umjetni nokti. Nikako ne smiješ sama skidati gel ili lak jer možeš uništiti gornji sloj ili pak cijeli nokat. A nakon što se u salonu pobrinu za tebe, važno je još neko vrijeme njegovati svoje možda oslabljene nokte.

Kao primjer ovoga jest beauty blogerica Amelia Perrin koja se dugo na Instagramu hvalila svojim lijepim noktima, a onda je otkrila bolnu istinu iza svega toga. Objavila je fotografiju svojih pravih noktića i sve šokirala jer su oni slabi i uništeni.
Nosila je trajni lak šest godina za redom bez pauze i onda je jednog dana odlučila sama skinuti lak jer nije stigla u salon. Dodatno je uništila već oslabljene nokte trgajući dijelove skroz do krvi.



Zato savjet glasi da se ipak povremeno napravi pauza kako bi dala svojim noktima vremena da se oporave.
Ovo nije članak u kojem vas želimo prestrašiti da više nikad ne ukrašavate svoje noktiće već samo upozorenje da to radite na mjestima u kojima rade educirani ljudi. Za svoj džeparac vi i vaši noktići zaslužujete najbolje i zato pametno birajte kome ćete se dati u ruke.

Izvor: teen385.com

Primjedbe