Prirodni sastojak za posvjetljivanje kose


Cimet je odlična alternativa skupim i štetnim bojama za kosu, a rezultat je fantastičan. Osim što može postati svjetlija kao nakon mora i sunca, kosa će izgledati i vidno zdravija.

Osim što će kosa postati svjetlija, bit će i mekanija te sjajnija, a i mirisat će predivno. Ova metoda posvjetljivanja namijenjena je svjetlo smeđoj i plavoj kosi, rezultati su tada najbolji – kosa je svjetlija dvije do tri nijanse. Također, bolji je izbor od klasičnih farbi jer ne oštećuje kosu. Cimet će posvijetliti i kosu tamnije boje, ali tada tretman treba ponoviti više puta. Ponekad rezultat i izostane, a to ovisi o strukturi vlasi i boji.

Recept za masku od cimeta (količina za dugu kosu): 

Sastojci:
  • 3 kašike cimeta
  • 3 kašike meda
  • 5 kašika balzama za kosu
Postupak:
Pomiješajte med i cimet da se dobro povežu pa u tu smjesu dodajte balzam. Maska se nanosi na čistu, osušenu kosu. Želite li dobiti učinak pramenova, tada kosu podijelite pa smjesu nanesite samo na vanjski dio kose – u tom slučaju boja će posvijetliti kao da ste bili na moru i suncu.
Pazite da vam smjesa ne ostane na licu i ne utrljavajte je u vlasište, da ne bi došlo do iritacije kože.

Nakon nanošenja maske, kosu omotajte najlonom pa ručnikom kako bi bilo toplo. Ručnik maknite nakon pola sata, a maska pod najlonom neka ostane na glavi još 4 do pet sati. Na kraju isperite kosu toplom vodom.  I ne zaboravite, ova maska namijenjena je posvjetljivanju prirodne boje kose, ne one koja je obojena.
 
Izvor: 24sata.hr

Primjedbe