Čaj od kukuruzne svile...Nevjerovatno ljekovit !



Ono što svi volimo jeste kuhani kukuruz. Osim što je ukusan i vrlo je zdrav. Vjerovatno kada jedete kukuruz odvajate kukuruznu svilu. To nemojte raditi jer je vrlo zdrava

Spremljena u obliku čaja, predstavlja jedan od najjačih prirodnih diuretika.
Čaj se sprema tako što se kašičica svile prelije vrelom vodom, ostavi pet minuta da odstoji, procijedi i pije. Ispijanjem ovog čaja, u toku 24 sata, za nekoliko puta se može povećati količina izlučene mokraće i to bez štetnih posljedica. Ovo je naročito bitno kod bolesti gdje sakupljanje vode ima nepovoljno dejstvo na organizam.
Na ovaj način se organizam oslobađa viška fosfora i bjelančevina, što znatno umanjuje reumatične tegobe, tegobe kod gihta koje su praćene bolovima u zglobovima, a u dobroj mjeri smanjuje i otoke nogu.

Čaj od kukuruzne svile smanjuje i sve grčeve bubrega.
Ukoliko se koristi duže vrijeme rastvara kamen i izbacuje pijesak iz bubrega. Pomaže i kod oboljenja mokraćnih puteva, upale mokraćnog mehura, eliminiše umanjeno lučenje mokraće i pomaže kod noćnog mokrenja.

Redovno uzimanje ovog čaja pospješuje cirkulaciju, štiti krv i olakšava rad jetre.
Zbog izraženog diuretskog dejstva, čaj od kukuruzne svile pomaže i u skidanju kilograma. Naravno, uz odgovarajuću dijetu i vježbe. Čaj se sprema tako što se jedna kašičica dobro osušene kukuruzne svile prelije se šoljom vrele, ali ne i ključale vode, ostavi nekoliko minuta i procijedi. A onda se na svaka dva do tri sata uzima po supena kašika toplog i nezaslađenog čaja. Ukus može da se popravi jedino limunom.

Izvor: novosti.rs

Primjedbe