Prednosti spavanja bez odjeće !


Spavanje bez odjeće je najbolje rešenje za dobar i čvrst san, tvrde naučnici. Naime, ističu da je spavanje bez odjeće veoma ... zdravo jer se tako spušta tjelesna temperatura, što podstiče dublji san. A tako se istinski odmaramo i regeneriramo.
Pored toga, to skida višak kilograma, jer hladnije okruženje tijekom noći sagorijeva loše masti, budući da se tijelo zagrijeva i tako troši ove masti na energiju. Pored toga, ovo ubrzava i metabolizam.
Zato pustite cijelo tijelo da diše, izbjeći ćete mnoge infekcije.

Ako ste još u dilemi, donosimo vam 10 čvrstih razloga zbog kojih biste se mogli predomisliti:

1. Medicinski razlog za spavanje gol je što sa hlađenjem tijela tokom noći opada i razina kortizola, koji može biti uzročnih mnogih zdravstvenih tegoba, od problema sa spavanje do prekomjerne tjelesne težine.
 
2. Mnogo vremena provodimo pokušavajući sakriti tjelesne nedostatke, tako da često zaboravljamo koliko je dobar osjećaj biti gol. Noć je idealno vrijeme za zaboravljanje na nedostatke.
 
3. Spavanje bez odjeće potiče otpuštanje hormona rasta koji će poboljšati gustoću vaših kostiju, ojačati imunitet i osnažiti unutarnje organe.
 
4. Temperatura tijela tokom noći će biti nešto niža u usporedbi sa spavanjem u odjeći čime ćete duže ostati mladi i biti plodniji.

 5. Izravan kontakt sa kožom vašeg partnera povećat će izlučivanje oksitocina, hormona sreće.

6. Osim izlučivanja oksitocina i boljeg seksualno života i vaš život preko dana će biti kvalitetniji, a odnos s partnerom intimniji.
 
7. Spavajući goli poboljšavate i svoje intimno zdravlje i smanjujete opasnost od infekcija jer dopuštate svom intimnom području da slobodno diše.
 
8. Golotinja je itekako korisna i za muškarce. Temperatura u testisima će ostati niža, pa će njihova sperma biti zdravija i kvalitetnija, a samim time i šanse za trudnoću veće.
 
9. Svakoj ženi pomisao na manje rublja za pranje zvuči privlačno, zar ne?
 
10. Spavanje gola po ljeti jedini je način da izbjegneš nervozne ispadne sama prema sebi jer više ne znaš kako se rashladiti.

Ako  to nije dovoljno, ne znamo šta jeste :)

Izvor: hercegovina.info

Primjedbe