Ovaj pripravak čini čuda u borbi protiv hipotireoze!


Hipotireoza je stanje smanjenog stvaranja hormona štitnjače, uzrokovano različitim mehanizmima.
Najčešći uzrok hipotireoze jest kronična, autoimuna upala štitnjače – tzv. Hashimotov tiroiditis, pri čemu postepeno dolazi do propadanja tkiva štitnjače i poljedičnog gubitka njezine endokrine funkcije. Hipotireoza može biti i uzrokovana nekim vidom liječenja – zračenjem vrata, operativnim odstranjenjem tkiva štitnjače, primjenom radioaktivnog joda, uzimanjem određenih skupina lijekova, nedostatkom joda u prehrani, a može biti i posljedica poremećenog rada hipofize i hipotalamusa.
Ukoliko uzrok disfunkcije leži u samoj štitnjači, nazivamo je primarnom hipotireozom (u 95% slučajeva), ukoliko je “greška” u hipofizi nazivamo je sekundarnom hipotireozom, a ukoliko je glavni krivac hipotalamus, govorimo o tercijarnoj hipotireozi.
Hipotireoza može biti i prolazna (u trudnoći, kao reakcija na liječenje hiperotireoze, nakon djelomičnog operativnog odstranjenja, uslijed akutnih upala štitnjače…), a simptomi prolaze kroz nekoliko tjedana.

Simptomi hipotireoze proizlaze iz usporenih metaboličkih procesa, smanjene potrošnje kisika, poremećenog metabolizma određenih vitamina, lipida i proteina, a s obzirom da u pravilu nastaju postepeno, često prolaze nezapaženi u ranim fazama bolesti.

Glavni simptomi su:
- kroničan umor, malaksalost
- bolovi u mišićima I zglobovima
- usporenost, pospanost, otežana koncentracija
- snižena tjelesna temperature, nepodnošenje hladnoće
- bezvoljnost, napetost, razdražljivost, promjene raspoloženja
- opstipacija
- porast tjelesne težine
- povišene razine kolesterola, LDL i triglicerida u krvi
- usporen rad srca, smanjeni minutni volume srca / oslabljena srčana funkcija
- anemija
- edemi (oticanje nogu, ruku, lica, jezika, kapaka)
- smanjeno znojenje
- suha, ispucala kosa koja pojačano opada
- suha koža koja se ljuska, sklona crvenilu, svrbežu, aknama i upalama
- krhki, ispucali nokti
- promuklost (uslijed otoka glasnica), česte grlobolje
- nagluhost
- zamagljen vid
- poremećaj menstruacijskog ciklusa
- sterilitet
- pojava gušavosti
- miksedemska koma – najteži stupanj bolesti s gubitkom svijesti i hipotermijom
- usporen / smanjen rast u djece, blaža mentalna retardacija

Orasi su puni omega - 3 masnih kiselina koje povoljno djeluju na krvne žile i poboljšavaju pamćenje jer pomažu u razvoju više od tridesetak neurotransmitera za moždane funkcije.
Smanjuju različite upale u organizmu i opuštaju krvne žile, što je jako važno onima koji imaju problema sa srcem jer smanjuju razine "lošega" kolesterola u krvi i rizik od razvijanja krvnog ugruška.

Za zdravu štitnjaču
 U jednakom omjeru pomiješaj mljevene zelene orahe (veličine lješnjaka) s medom. Ostavi na tamnom mjestu 30 dana. Uzimaj jednu čajnu žlicu na dan protiv hipotireoze.

Tinktura protiv tumora 
Uusitni 150 grama korijena valerijane, 50 grama muškatnog oraščića i 50 grama pupoljka breze, prelij s pola litre votke ili rakije te dodaj 150 grama cijelih ljuski zelenih oraha. Uzimaj 15 kapi u 1 dl vode, tri puta na dan pola sata prije obroka.




Izvor:zdravakrava.24sata.hr

Primjedbe