MASIRAJTE OVU TAČKU NA RUCI: RIJEŠITE SE GLAVOBOLJE, NAPETOSTI U LEĐIMA, VRATU I SINUSIMA!

                         
Bolovi u vratu i ramenima su česti i mogu imati razne uzroke. Oni uglavnom nisu opasni nego samo dosadni. Sjedenje u istom položaju dulje vrijeme, npr. na poslu uz računalo, najčešći je uzrok ukočenih mišića vrata i popratne napetosti i bol. Srećom postoje efikasna rješenja s kojima ćemo vas upoznati.

Glavobolja (Cephalea, Cephalalgia, grčka reč) je bol ili bolna senzacija u predelu glave i delova vratakoja, u odnosu na svoj nastanak i trajanje, može biti akutna ili hronična. Iako je nekada prateći simptom druge bolesti, često je glavobolja i bolest za sebe.
Glavobolje su jedan od najčešćih oboljenja koji pogađaju ljudsku rasu. Najfrekventnije se javljaju u dobi između 25. – 35. god, češće kod žena, nego kod muškaraca i dece.


Određene tačke na dlanovima, stopalima mogu ukloniti napetost i bol. Riječ je o takozvanoj akupresuri koja je jednostavna i sigurna, a pomaže vam da budete sam svoj liječnik. Potječe iz kineske medicine, a uključuju pritiskanje akupresurnih tačaka.

Metodu možete lako isprobati već prvi put kada osjetite glavobolju. Ono što trebate učiniti jest pritisnuti tačku na ruci koja će osloboditi energetski put koji ide od ruke pa sve do glave, signalizirajući tijelu da preusmjerava višak energije dalje od glave. Pritisak će smanjiti i napetost u mišićima pa tako i bol leđa, vrata.

Tačku ćete lako pronaći ispružite li sve prste lijeve ruke. Nalazi se na malenom “brežuljku” između kažiprsta i palca.
Postupak ponovite tri puta na lijevoj, a potom i na desnoj ruci.

Izvor: zanimljivosti365.net

Primjedbe