MORSKA SO- LIJEK ZA SVE I SVAŠTA !

Prirodna morska so nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pa su svi njeni sastojci sačuvani. Upravo zbog toga je jako zdrava i pomaže kod sprječavanja ili liječenja mnogih bolesti ili zdravstvenih tegoba.

Najveća je razlika između morske i kuhinjske soli što kuhinjska sušenjem na više od 650 stupnjeva Celzija mijenja svoju kemijsku strukturu pa ne sadrži potrebne elemente i minerale kao prirodna so.
U morskoj soli, uz natrijev klorid, nalazimo osamdesetak različitih elemenata u tragovima poput kalija, magnezija i mangana, stoga će učiniti čuda za vaše zdravlje, kožu i kosu.


Navodimo 15 razloga zbog kojih treba češće da upotrebljavate morsu so:

1. Morska so ima alkalizacijski učinak koji pomaže u balansiranju razine kiseline u tijelu te tako eliminira potencijalne rizike fatalnih bolesti.

2. Može ojačati imunološki sustav, a tada tijelo postaje otpornije na razne autoimmune bolesti poput gripe, alergije i sl.

"Redovito uzimanje morske soli raspršene u vodi može znatno smanjiti razinu lošeg holesterola u tijelu.Također, drži krvni pritisak pod kontrolom i normalizira nepravilan rad srca"

3. Ima značajne učinke na kardiovaskularni sustav. Znanstvenici su dokazali da redovito uzimanje morske soli raspršene u vodi može znatno smanjiti razinu lošeg holesterola u tijelu.Također, drži krvni tlak pod kontrolom i normalizira nepravilan rad srca.

4. Metabolički poremećaji, poput dijabetesa, mogu se uspješno tretirati i liječiti morskom soli jer ona pomaže smanjenju razine šećera u krvi.

5. Više od 20 posto natrija u našem tijelu akumulira se u kostima, koje se pak oštećuju uslijed nedostatka minerala u krvi i tjelesnim tekućinama. Dodavanjem morske soli u prehranu možete izbjeći i usporiti osteoporozu.

6. Morska sol također je korisna za dišni sustav, a minerali i oligoelementi te strukturni dijelovi algi koje sadrži morska voda pomažu oporavku sluznice. Morska voda ima blagi antiseptički i antibakterijski učinak, što se pripisuje ionima kalcija i magnezija.

7. Dobar je izvor kalija (koji olakšava funkcioniranje mišićnih vlakana), pa morska sol tako blagotvorno djeluje na grčeve.

8. Morska so se smatra prirodnim pročišćivačem krvi. Sadrži veliku količinu vitamina C koji djeluje kao antioksidans i uništava slobodne radikale. Magnezij pak omogućava efikasno djelovanje antioksidansa. Tako morska so omogućava detoksikaciju stanica kože apsorbirajući sve otrovne tvari iz njih.

"Morska so se smatra prirodnim pročišćivačem krvi. Sadrži veliku količinu vitamina C koji djeluje kao antioksidans i uništava slobodne radikale"

9. Kako so izvlači toksine iz tijela, koža postaje meka i zdrava. Zato kupke s morskom solju mogu poboljšati njezin tonus. Takva će kupka potaknuti i izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprječava nakupljanje suvišne tekućine, pa koža postaje čvršća, glađa i zdravija.

10. Morska so puna je vitamina i minerala od vitalne važnosti za pravilnu ishranu stanica. Te hranjive tvari mogu poboljšati stanični metabolizam (izmjenu tvari i energije), održavati tkivo hidratiziranim, potaknuti cirkulaciju na samoj površini kožete, povećati snagu stanične membrane.

11. Kalcij pomaže u čišćenju začepljenih pora na koži.

12. Morska sol idealna je kao prirodni piling kože jer njezina tekstura pomaže ukloniti gornji sloj mrtvih stanica kože.

13. Prirodni je lijek za masnu kosu. Morska so može apsorbirati višak ulja iz vaših uvojaka čineći ih glatkima i lijepima.

14. Uz pomoć mnogih minerala prisutnih u morskoj soli kosa će dobiti željeni volumen, a vaši će uvojci s lakoćom poskakivati. Štoviše, morska sol može pružiti dovoljno hranjivih tvari folikulima, koje će učiniti mekšima.

15. Morska so izvrsna je u borbi protiv peruti. Djeluje izravno na kožu i sprječava njenu suhoću.

Primjedbe