Ruzmarin za njegu vaše kose, efikasno i jednostavno! RECEPT


Neprestano se pitate zašto Vam kosa raste sporo? Ruzmarin je u tom smislu „čarobni štapić“ čiji dodir može pomoći da Vam kosa raste brže, spreči perut i načini kosu sjajnijom.
Blagotvorna svojstva ružmarina ogledaju se u eteričnim uljima, polifenolima i flavonima, koji su izvanredan lijek za organizam.

U kuhinji se koristi kao začin, a u kozmetici kao sastojak šampona i ulja za tijelo.  Ružmarin ima moć da je ojača, učini sjajnom, hraniti, a uz to i da spriječi pojavu peruti i gubitak kose.

Uz to, ružmarin će vašu kosu učiniti nevjerojatno mekom i stimulirati njezin rast i zato napravite sami izuzetno efektan regenerator za masnu kosu.
Evo 2 recepta s domaći regenerator s ružmarinom koja će potpuno osvježiti i izgled i zdravlje vaše kose:

Regenerator s ružmarinom i voćnim octom

Potrebno je:
– 1 žličica ružmarina
– 1 žlica kamilice, 1 žlica koprive,
– 100 ml vode
– 1 žlica voćnog octa

Priprema:
Pomiješajte ove biljke i prelijte vrelom vodom. Dodajte voćno ocat i neka sve odstoji 10 minuta.
Procijedite i umasirajte u kosu nakon pranja. Nemojte isprati, a umjesto kamilice i koprive možete upotrijebiti i majčinu dušicu u jednakoj količini.
Ukoliko želite završiti s tankom i masnom kosom, ovo je pravi neprijatelj u borbi protiv nesavršenstva. Šanse za uspjeh su dobre ukoliko se ova kura primjeni jednom tjedno.

Regenerator s ružmarinom i maslinovim uljem:

Potrebno je:
-40 ml ricinusovog ulja
-20 ml maslinovog ulj,
-10 g ruzmarina
-10 g listova koprive
Priprema:
Ulja pomiješajte, a biljke stavite u posudu sa zaobljenim dnom i prelijte mješavinom od ulja.
Promiješajte, zatvorite i ostavite da odstoji 2 dana. Procijedite, nanesite na vlasište i kožu, omotajte folijom ili najlonskom vrećicom, pa ručnikom i ostavite da djeluje 2 sata i na kraju isperitešamponom. Možete napraviti veću količinu ovog ljekovitog ulja za vašu kosu, jer može dugo stajati.

Savjet: Meleme za kosu je potrebno ravnomjerno nanijeti duž pramenova, od korijena do vrha. Trud će se svakako isplatiti, jer će kosa upiti djelotvorne sastojke i postati lepršava i zdrava.

Primjedbe