Postovi

Prikazuju se postovi od ožujka 21, 2018

Riješite se herpesa brzo i jednostavno!

Slika
Herpes je bolest koja nastaje kad je tijelo zaraženo herpes simpleks virusom (HSV).
Čovjek može da ima ovaj virus u sebi, a da toga nije svjestan, sve dok mu se u uglu usana ne pojavi groznica. Istraživanja su pokazala da je čak dvije trećine svjetske populacije, mlađe od 50 godina, zaraženo ovim virusom.
Pošto su velike šanse da će se i vama, s prvim padom imuniteta, pojaviti herpes u uglu usana, donosimo vam nekoliko jednostavnih prirodni recepata kako da ga se riješite.

Alternativna rješenja koja mogu olakšati problem :

1) Hladno-topli oblozi na pogođenim područjima. Ako su mjehurići na usnama, pokušajte sisati led i to izmjenjivati s ispijanjem vrućeg čaja ili juhe.

2) Isperite usta toplom vodom koja je pomiješana s morskom soli.

3) Izbjegavajte jako začinjenu hranu, citruse, kečap ili bilo koju drugu hranu koja bi mogla peći zahvaćeno mjesto.

4) Liječnici često preporučuju lijekove protiv bolova, kao što je ibuprofen.

5) Antivirusne lijekove, kao što su aciklovir, može prop…

Proso je prijatelj vaših bubrega !

Slika
Proso žitarica je malo, žuto i veoma zdravo zrno koje ima višestruke koristi po vaše zdravlje. Ono je, pre svega, prebogato hranljivim materijama koje su neophodne telu kako bi pravilno funkcionisalo. Veoma je ukusno i zanimljivo kada se jede. Njegova aroma neodoljivo podseća na orah, zbog čega ćete ga sigurno zavoleti.

Može se pripremati na razne načine i veoma lepo se uklapa u brojnim jelima. Pored svega, lako apsorbuje višak vode u organizmu, zbog čega je pogodan i za mršavljenje. Posebno ga cene osobe koje boluju od celijakije, pošto proso gluten ne sadrži ni u najmanjim tragovima. Za šta je još dobar saznajte u nastavku teksta.

Proso sastav i nutritivna vrednost

Ovu žitaricu rado konzumiraju vegetarijanci, pa je ona najčešći izbor onih koji ne jedu meso, niti hranu životinjskog porekla. Ako se koristi proso u ishrani, telu se obezbeđuju esencijalni proteini koji su sjajni za rad i razvoj mišića. Njihov udeo je čak 15 odsto, pa je u pitanju veoma hranljiva namirnica koja će vas…

Lovor kao sredstvo za smirenje !

Slika
Nikad ne potcjenjujte moć različitih aroma na naš organizam! Da li ste znali da neobičan miris lovora ima nevjerovatno umirujuće dejstvo na sve nas? Iako se često koristi u kuhinji, on ima i mnoge druge korisne namjene.
List lovora poznati je začin, posebno u Dalmaciji, no znamo za njega i u kontinentu. Riječ je o biljci koja svojom aromom upotpunjuje mnoga jela, čineći ih ukusnijima za naša osjetila okusa i mirisa.
No, pored toga što lovorov list daje tu posebnu notu ukusa našim jelima, on se pokazao i kao odličan prirodni lijek u mnogim situacijama.

Da bi pobijedili stres i napetosti, koje nam donosi ubrzani ritam življenja, u ovom surovom suvremenom svijetu, možemo potražiti pomoć u obliku lovorovog lista.
Ukratko, lovor će vam pomoći da smanjite stres i anksioznost.
Riječ je o svima dostupnoj biljci sa Mediterana, koja ima tako dobar učinak u slučaju stresa i anksioznosti, da stručnjaci alternativne medicine tvrde, da lovor djeluje kroz samo 5 minuta od uzimanja.

Poznati ruski naučnik,…

Zašto je palenta najzdraviji obrok? Otkrijte!

Slika
Palenta ili kačamak je jelo koje je nastalo u sjevernoj Italiji. Narodni naziv palente je kačamak i od davnina smatrala se seoskim jelom.
Veoma zdrava i ukusna, palenta se i priprema veoma lahko i može se konzumirati na razne načine u kombinaciji sa različitim namirnicama.
To je obrok koji je napravljen od bijelog ili žutog kukuruznog griza. Kukuruzno brašno ili griz imaju veoma pozitivan uticaj na cijelokupno zdravlje čovjeka. Najvažnija stvar kod ovog jela je činjenica da palenta ne sadrži gluten i može je konzumirati svako bez obzira na starost.
Idealna je za male bebe, za ljude koji vode računa o svojim kilogramima ili pak za one koji imaju problema sa probavnim sistemom.

Sastav palente i njene zdravstvene prednosti

Ovaj obrok sadrži dovoljno minerala, nutritijenata i vitamina koliko je tijelu potrebno da bi normalno funkcionisalo. Palenta ima veliki učinak na spriječavanje raznih bolesti, kao i na sve ukupno zdravlje čovjeka. Ona u svom sastavu ima prirodne masti tj. kariten…

Recept za borbu protiv užasnih podočnjaka!

Slika
Da se zbog ubrzanog načina života i gomila obaveza nitko još nije našao umornog i iscrpljenog izraza lica, koji se najviše očituje u tamnim kolutovima ispod očiju tzv. podočnjacima, kao i natečenom ili umornom izgledu očiju…mogli bismo reći da je to gotovo nemoguće u današnje vrijeme.

Stoga nije dovoljno koristiti samo kozmetičke preparate, skupocjene kreme, pudere ili korektore za privremeno uklanjanje problema sa podočnjacima, već se pridržavati i nekih osnovnih zdravstvenih metoda i promijeniti način života. Jer koža je ogledalo našeg života i naš najveći osjetilni organ, a koža na području oko očiju je uz to četiri puta tanja od kože na ostalim dijelovima tijela, nema žlijezde znojnice, jače je pigmentirana, te samim time pod većim utjecajem promjena u našem organizmu.
Biljka koju vam danas donosimo sadrži mnoge hranjive tvari poput vitamina, kalcija, minerala i vlakana. Ono što je posebno dobro jeste da netoksična i neće vam izazvati nikakve nuspojave.




Riječ je naim…

Regulišite inzulin bez lijekova !

Slika
Inzulin je hormon koji luči žlijezda gušterača (pankreas), a služi za regulaciju šećera u krvi, te metabolizam ugljikohidrata i masti u tijelu. On je transporter koji omogućava glukozi da iz krvi prodre u tjelesne stanice gdje se pretvara u energiju za tijelo. Glukoza je grožđani šećer u kojeg se, prilikom probave, rascijepe namirnice koje sadrže ugljikohidrate.  Inzulin također omogućava da se prekomjerna glukoza sprema u mišićima i u jetri (glikogeneza), te regulira sintezu novoga šećera koji ulazi iz jetre u krvotok (glikogenoliza). Ako inzulina uopće nema ili ako ga je premalo, šećer ne može nikako, ili samo djelomično, dospjeti u tjelesne stanice. Ostali šećer se zadržava u krvi, što se može izmjeriti. Normalna koncentracija šećera u krvi natašte iznosi 3,75 - 6,0 mmol/L (67 - 108 mg%).
Kada dođe do poremećene regulacije inzulina u tijelu razvija se dijabetes ili šećerna bolest (lat. Diabetes melitus).
Kod šećerne bolesti tipa 1 tijelo ne proizvodi inzulin pa ga je …

Karfiol -ukusna vitaminska bomba !

Slika
Cvjetača ili karfiol je izuzetno hranjiva zeljasta biljka iz porodice krstašica (lat. Cruciferae ili Brassicaceae).
Istoj porodici pripadaju i bliski srodnici poput brokule, prokulice, kelja, kupusa.
Njezin intenzivan uzgoj započeo je u 12. stoljeću na području Mediterana, da bi se od 16. stoljeća proširio po cijeloj Europi, a potom i diljem svijeta.
Danas se ponajviše uzgaja u zemljama Dalekog Istoka, te u europskim zemljama Italiji, Francuskoj i Španjolskoj.
U njoj možete uživati od proljeća do kasne jeseni, pa čak i tijekom zimskog razdoblja jer je idealna za konzumaciju u obliku zimnice.

Zbog nevjerojatnih zdravstvenih benefita preporučuje se konzumirati 5 do 10 šalica ovog povrća tjedno.

Dakle prednosti redovne konzumacije karfiola su:
1. Čuva zdravlje srca i krvožilnog sustava
2. Jača imunološki sustav
3. Sprečava nastanak raka
4. Idealna namirnica za trudnice
5. Štiti zdravlje očiju
6. Potpomaže mršavljenje
7. Čuva zdravlje kože i mladoliki izgled

Da, to je karfi…

Ljuta hrana = bolje zdravlje !

Slika
Niste ljubitelj ljute hrane? Nova istraživanja bi vas mogla natjerati da se predomislite. Ljuta hrana djeluje preventivno ili uklanja simptome nekih bolesti poput gastritisa i srčanih bolesti, a pomaže i u regulaciji tjelesne težine.
Začini daju jelima nove dimenzije okusa zbog čega u začinjenim jelima uživaju brojni narodi diljem svijeta. Iako začini poput čili papričica, ružmarina ili kurkume daju svakodnevnim jelima poseban okus, dokazano je da pozitivno utječu na zdravlje ljudi koji ih svakodnevno, ali umjereno konzumiraju.

1. Pomaže u održavanju tjelesne težine

Začini: ljute papričice
Istraživanja su pokazala da ljudi nakon što pojedu crvenu čili papričicu konzumiraju 75 kalorija manje nego kad pojedu hranu blagog okusa. Tim znanstvenika Purdue Sveučilišta otkrio je kako kemijski spojevi u papričicama, kapsaicinoidi, smanjuju želju za masnom, slanom i slatkom hranom. Naravno, ovo se odnosi samo na osobe koje nisu naviknute na ljuto, ne na ‘baždarene’ ovisnike o ljutom.
Kapsaicino…

Hormonalna ravnoteža zagarantovana uz ovaj čaj!

Slika
I prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspoloženja, iscrpljenost, stres i nedostatak sna jednostavno dio ženskog života.Iako hormonska neravnoteža pogađa i muškarce i žene, žene su ipak osjetljivije na promjene u hormonskom sustavu. Premda će mnoge od njih vjerojatno pomisliti da to nije fer, ne preostaje im ništa drugo negoli prihvatiti istinu. Dobra je vijest da u situacijama kad hormoni ispadnu iz ravnoteže i zaigraju svoj "pijani ples", toliko željeno olakšanje na tjelesnoj i emocionalnoj razini žene više ne moraju tražiti isključivo u hormonskom nadomjesnom liječenju ili antidepresivima. Naime, sve je više liječnika koji razvijaju revolucionarne programe u tretiranju hormonskih problema, spajajući ono najbolje od različitih medicinskih pristupa za koje su pronašli i znanstveno utemeljene dokaze.

Jedan od najvećih ženskih problema svakako je borba s disbalansom hormona u određenom razdoblju. Srećom, za ovaj problem postoji prirodno rješenje, a pritom va…

Čudotvorne košpice !

Slika
Sjajan okus i miris, te sočan plod obavijen svijetlo-narančastom korom čine marelicu jednom od najpoželjnijih ljetnih voćki. Sastavljena od 77% vode i visoke nutritivne vrijednosti marelica je jedan od najljekovitijih plodova, no ono po čemu se posebno izdvaja je njezino srce – malena ukusna i blagotvorna koštica.
Marelice sadrže velike količine kalija i natrija koji su pogodni za snižavanje krvnog tlaka i odlični u prevenciji kod kardiovaskularnih bolesti. Na zdravlje srca izuzetno povoljan efekt ima i visok sadržaj beta-karotena i likopena.

Vitamin A kojim marelica obiluje je snažan antioksidans koji štiti stanice i tkivo od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima koji nastaju kao posljedica izlaganja organizma različitim štetnim utjecajima.
Marelice su i odličan izvor biljnih vlakana, koja povoljno utječu na probavni trakt te su dobra prevencija protiv konstipacije ili pojave bolesti kao što je divertikuloza. Zahvaljujući celulozi i pektinima služe kao blagi laksativ.

Sočan plod…