Postovi

Prikazuju se postovi od lipnja 8, 2018

Koje namirnice nikada ne trebate zamrzavati!

Slika
  Neka hrana može razviti opasne bakterije, a druga će izgubiti svoju teksturu i postati neukusna za jelo. Tu je i popis hrane koja može u duboko zamrzavanje i na koliko dugo Stručnjaci kažu kako ne bi trebalo zamrzavati vakumiranu hranu, jaja u ljusci, kuhana jaja, kavu, kremasti sir, puding, kiselo vrhnje, salate od piletine, tune..., kako prenosi Daily Mail, nikako ne trebate zamrzavati. Kuhana tjestenina Zamrzavanjem će se uništiti i ukus i tekstura rezanaca i postat će kaša kad ga odmrznete. Već odmrznuta hrana Ponovno zamrzavanje može biti opasno za zdravlje jer se bakterije tako brže razmnožavaju. Ali odmrznutu hranu možete ponovno zamrznuti ako je skuhate. Sosevi Ako u njima ima brašna, nikako ih ne stavljajte u zamrzivač. Kečap Kečap se neće pokvariti, ali će biti potpuno voden kada ga odmrznete. Pržena hrana Duboko zamrzavanje će uništiti hrskavu koricu na prženoj hrani. Ako zamrznete prženu hranu, poslije ćete je sigurno baciti - bit će bezukusna. Avokado On na nisk

Crna limunada - čudesni sastojak koji garantuje zdravlje i podmlađuje !

Slika
Osim što je ova limunada crna pa je zato posebnija od bilo kojeg drugog domaćeg napitka, njeni korisnici tvrde da čini čuda za naše tijelo jer ga čisti od toksina i pomaže u rješavanju masnoća, posebno oko trbuha, kojima smo svi skloni. Ako vas odbija crna boja, zanimat će vas to da je okus identičan onome kada pijete običnu limunadu, a ovo piće se pravi od samo 3 sastojka. Glavni sastojak je onaj koji zapravo nazivaju čudotvornim, a radi se o aktivnom ugljenu koji nema okus, ali je vrlo zdrav i ima sposobnost izbacivanja svih štetnih tvari iz tijela pa tako smanjuje nadutost. Također, stručnjaci ističu i da smanjuje razinu holesterola kao i da pomlađuje kožu. Zanima vas kako napraviti ovaj napitak? Donosimo recept: 4 čaše vode 1/4 šolje svježeg soka od limuna 1/4 mala kašika aktivnog ugljena (jedna tableta) Pomiješajte sve sastojke i po želji dodajte još limuna. Napitak poslužite hladan. Izvor:  azra.ba

Stajati je zdravije !!! Evo zašto...

Slika
Nalazi američkih naučnika s Mayo Clinic potvrđuju kako se stajanjem  sagorijeva više kalorija nego sjedenjem, objavio je European Journal of  Preventive Cardiology. Prema novim izračunima, osobe koje stoje  prosječno šest sati dnevno, recimo za radnim stolom, zbog toga godišnje  izgube više od dva kilograma tjelesne mase.  Osim ubrzanog sagorijevanja kalorija, stajanje potiče dodatnu aktivnost  mišića te indirektno smanjuje rizik za srčani udar, moždani udar i    dijabetes. U istraživanju su korišteni podaci prikupljeni od 1200 ispitanika prosječne dobi 33 godine. Ovo su neki saveti za zdraviji radni dan (i život), vezano za položaj tijela pri sjedenju i stajanju… Najbolji način da stojite: oči treba da budu u ravni sa vrhom monitora monitor treba da bude udaljen dovoljno da se i dalje može čitati bez napora (35 do 70cm) zglobovi šaka treba da budu ravni (ne savijeni na gore ili na dole) laktovi treba da budu savijeni pod pravim uglom i uz tijelo. Kako uopšte može da s

Evo koja kozmetika krije štetne sastojke ! Dame obavezno pročitajte ...

Slika
Kada govorimo o detoksikaciji, uglavnom se orijentiramo na prehranu, pritom zaboravljajući i da sve što stavljamo na kožu brzo ulazi u krvotok i taloži se u našem tijelu. Kozmetički preparati sadrže supstance koje narušavaju ravnotežu organizma, što može dovesti do problema, pa treba obratiti pažnju na sastojke, ali i rok trajanja kozmetike. Osjećaj pečenja Vlasište je apsorptivni organ i dokazano je da pojedini sastojci koji se koriste mogu izazvati iritacije. Kozmetički preparati za njegu kose sadrže petnaestak potencijalnih iritansa. Jedan od najpopularnijih zaslužan je za pjenjenje, natrijev lauril sulfat (SLS), koji se dodaje i za odmašćivanje vlasišta i bolje pranje. On može izazvati iritacije vlasišta i osjećaj pečenja. No, nije na listi zabranjenih. U šampone se dodaje i EDTA, sastojak koji omekšava kosu te omogućava bolje prodiranje aktivnih sastojaka, kao i propilenglikol, čija je uloga ovlaživača. I kad bojimo kosu, može doći do udisanja amonijaka i sastojaka koji mogu do

NE BACAJTE KORICU MANDARINE ! Evo zašto...

Slika
Koru mandarine možete iskoristiti i za ukusan desert – ušećerene korice ili za zdravlje grla. Mandarine su izvrsno, ukusno voće koje obožavaju mnogi. Jedu se posvuda, pa i na ulici, a kora se redovito baca. No, zapravo je vrlo korisna i zdrava. Mnogo je načina na koje se može iskoristiti, a ovdje donosimo dva provjerena. Savjet plus: ne isprobavajte ove recepte s prskanim mandarinama, koristite samo domaće, netretirane kemikalijama. Muči li vas grlobolja ili kašalj, evo što vam je činiti: Sameljite 50 grama kora od mandarina i stavite ih u staklenku. Mljevene kore prelijte čašom votke ili 40-postotnim alkoholom. Teglicu dobro zatvorite i ostavite da odstoji tjedan dana na tamnom mjestu. Nakon toga jedite po jednu žlicu nakon jela, a nakon toga pojedite jednu žlicu meda. Sastojci: 500 – 600 g mandarina 300 – 400 ml vode 1 žličica soli 350 g kristal šećera 350 ml vode još šećera za valjanje korice Postupak: Ogulite mandarine i sačuvajte koricu. Koricu stavite u lončić, prel