Postovi

Prikazuju se postovi od travnja 5, 2018

Zdravlje spermija je zagarantovano uz ove namirnice ;)

Slika
Održavanjem zdrave kilaže, redovitim umjerenim vježbanjem, a uz pravilnu prehranu i čašu vina na dan, može se uvelike poraditi na plodnosti, uvjeravaju stručnjaci
Prehrana je jedan od najvažnijih vanjskih utjecaja na plodnost koji možemo kontrolirati. Ističe se kako je znanstveno dokazano da način prehrane žene prije i tijekom trudnoće utječe na plodnost te tijek i ishod trudnoće te da su se brojne studije bavile i utjecajem prehrane i načina života na plodnost muškaraca. 
Do začeća dolazi uslijed precizno orkestriranog slijeda bioloških događaja. Zadubimo li se u kompleksnost svih procesa zaslužnih za ostvarenje začeća čini se zapanjujućim da do njega uopće i dolazi. Uzroci neplodnosti su razni, a najčešće se radi o abnormalnim spermijima, bolestima jajovoda, hormonskim poremećajima, poodmakloj dobi ili je uzrok nepoznat. Uzrok može biti i izravno ili posredno vezan uz prehranu. Cijeli je niz nutritivnih čimbenika vezanih uz neplodnost žena i muškaraca, a uključuje udio tjelesne mast…

Sok od breze - omiljeni proljetni napitak!

Slika
Sok od breze uglavnom izaziva puno čuđenja, čak i nepovjerenja na prvu. Poslije toga slijedi degustacija, pa pozitivno iznenađenje zbog njegovog blagog i skoro neutralnog okusa, iza kojeg ide uspoređivanje sa sokom od bazge i napokon – prihvaćanje kao pića koje odgovara skoro svima. Riječ je o osvježavajućem napitku dobivenom direktno iz drveta breze – životnom soku koji nastaje buđenjem breze u proljeće.
Sok breze ima svjež i pomalo slatkast okus, s blagom dozom drvene arome. Sadrži minerale i elemente u tragovima u obliku koje naše tijelo koristi vrlo brzo i učinkovito.

Drvo breze (lat. betula pendula) prirodno filtrira preko 100 litara vode dnevno kroz svoj korijen te upija mnoge minerale i hranjive sastojke. Njen se sok sakuplja na zanimljiv način: jednostavnim bušenjem kore drveta kap po kap u posudu ili vrećicu - voda koja se cijedi iz drveta nevjerovatan je dar prirode!
Sok od breze se može dobiti samo jednom godišnje - u proljeće - i to u ograničenim količinama. Veliko st…

Proljetni alergeni koje obavezno treba izbjegavati!

Slika
Kašalj, šmrcanje,upala sluznice nosa i grla, oteano disanje... Na šta vas ovi simptomi asociraju? U prošlosti su naše bake i djedovi obolijevali od sušice, djeca su umirala od difterije i dizenterije, a danas naša djeca i sve veći broj odraslih osoba obolijeva od alergijskih bolesti. Alergije posljednjih desetljeća pokazuju trend porasta. Pupanje i cvjetanje biljaka je znak da je zima gotova, a za mnoge i početak borbe s proljetnim alergijama. Možeš smanjiti uzimanje lijekova ako naučiš kako izbjegavati proljetne alergene. 
Pelud
Pelud je prah zelenkasto žute boje. Pomaže stablima, cvjetovima i travama da se razmnožavaju. Tijekom proljeća probleme uzrokuje pelud s drveća a tijekom ljeta pelud s trava i korova. 
Plijesan
Plijesan je alergen jednako kao i pelud. No, plijesni je potrebno malo više da uzrokuje alergijske reakcije. Plijesan je u toplijim krajevima najzastupljenija tijekom srpnja a u hladnijim, tijekom jeseni.

Izbjegni alergene u prirodi
Ako osjećaš ozbiljne alergijske reakcij…

Vrijeme je za šparoge !!!

Slika
Zbog svoje visoke nutritivne vrijednosti i siromašnog kalorijskog sastava, šparoge su idealne za pripremu laganih, zdravih jela tijekom proljeća i ljeta dok traje sezona branja divljih zelenih šparoga. Jedna šalica šparoga ima svega 43 kalorije pa je ta namirnica idealna ako želite reducirati prehranu.Šparoge su pravo proljetno povrće, a najčešće se beru između ožujka i svibnja, ponegdje čak i do srpnja. Danas je poznato otprilike 300 vrsta, no samo ih je 20-ak jestivih. Šparoge se smatraju super namirnicom u kojoj možemo uživati čitavo proljeće.



9 razloga zbog kojih biste trebali jesti šparoge:
Pomažu pri mršavljenjuČuvaju zdravlje urinarnog traktaImaju puno antioksidansaŠparoge su afrodizijakMogu olakšati mamurlukSprječavaju nadutostSadrže vitamin Bogate su vitaminom KPodižu raspoloženje Vjerojatno šparoge ne kombiniraš često s tjesteninom, no u ovoj kombinaciji zapravo se savršeno sljubljuju s rajčicama, začinima... Po želji, možeš dodati i malo šunke ili slanine, jer zbog dodatka j…