Riješite se herpesa brzo i jednostavno!


Herpes je bolest koja nastaje kad je tijelo zaraženo herpes simpleks virusom (HSV).
Čovjek može da ima ovaj virus u sebi, a da toga nije svjestan, sve dok mu se u uglu usana ne pojavi groznica. Istraživanja su pokazala da je čak dvije trećine svjetske populacije, mlađe od 50 godina, zaraženo ovim virusom.
Pošto su velike šanse da će se i vama, s prvim padom imuniteta, pojaviti herpes u uglu usana, donosimo vam nekoliko jednostavnih prirodni recepata kako da ga se riješite.

Alternativna rješenja koja mogu olakšati problem :

1) Hladno-topli oblozi na pogođenim područjima. Ako su mjehurići na usnama, pokušajte sisati led i to izmjenjivati s ispijanjem vrućeg čaja ili juhe.

2) Isperite usta toplom vodom koja je pomiješana s morskom soli.

3) Izbjegavajte jako začinjenu hranu, citruse, kečap ili bilo koju drugu hranu koja bi mogla peći zahvaćeno mjesto.

4) Liječnici često preporučuju lijekove protiv bolova, kao što je ibuprofen.

5) Antivirusne lijekove, kao što su aciklovir, može propisati liječnik, ali se moraju primijeniti čim se pojave prvi znakovi herpesa.




Prirodni lijekovi za herpes simplex
Echinacea

Brojne studije dokazale su da je echinacea imunostimulans koji povećava razinu faktora koji pospješuju upalni proces, kao što su interleukini i interferoni. Pospješuje zacjeljenje tkiva i sprečava nastajanje većih ožiljaka. Klinički je dokazano da djeluje antivirusno protiv herpes simplexa.

Ulje čajevca
Ulje čajevca, također poznat kao Melaleuca alternifolia, pokazalo je antimikrobno djelovanje protiv virusa herpes simplex. Studije pokazuju da smanjuje vrijeme trajanja s 12 na devet dana.

Propolis
Propolis sadrži antibakterijska, antivirusna i antifungalna svojstva. Vjeruje se da ima protuupalno i anestetičko djelovanje, ali je i stimulator obrambenih snaga te jača imunitet, lokalni i opći. Mast Bioeliksirova Propeus sadrži propolis koji djelotvorno uklanja bol, osjećaj peckanja i svrbeža te ubrzava epitelizaciju. WebMD preporučuje primjenu propolis masti pet puta dnevno na zahvaćena područja. Israel Medical Association Journal kaže da flavonoidi u pčelinjem propolisu djeluju antioksidativno i pomažu u borbi protiv infekcija i jačanju imunološkog sustava. In vitro, znanstvenici su otkrili da 0,5-postotna otopina ekstrakta propolisa uzrokuje 50 posto inhibicije virusa herpes simplex.

Cink i vitamin C
Klinička istraživanja pokazuju da dopuna cinka i vitamina C, uzeta oralno, može smanjiti simptome herpesa. Vitamin C povećava razinu glutationa, proteina koji služi izgradnji aminokiseline koja snažno djeluje protiv virusa. Vanjska primjena otopine cinkova sulfata također se pokazala učinkovitom i za ublažavanje simptoma i za sprečavanje ponovnog pojavljivanja herpesa.

L-Lizin
L-Lizin guši aminokiselinu arginin koja potiče rast virusa. L-Lizin je esencijalna aminokiselina koju ljudsko tijelo ne proizvodi samostalno. Lizin se može uzeti kao izolirani dodatak prehrani, ali je najbolje asimilirani u hrani. Lizin može pomoći smanjiti broj ponavljanja infekcije i skratiti trajanje izbijanja.
Uzimajući lizin kao dodatak (jedan do tri grama dnevno) ili uzimajući više lizina u prehrani (iz namirnica kao što su meso: piletina, puretina, riba, pogotovo srdele, jaja, jogurt i svježe mahunarke) može ubrzati vrijeme oporavka.

Također je potrebno u prehrani smanjiti namirnice koje su bogate argininom (kao što su kava, čokolada, orašasti plodovi i sjemenke; orasi, bademi, lješnjaci, kikiriki, rogači, luk, češnjak i citrusno voće).
U borbi s herpesom hrana može biti jače oružje nego igdje drugdje. Ona može ublažiti i skratiti akutnu epizodu bolesti i prevenirati naredne.

Izvor: net.hr

Primjedbe