Izbijelite svoje zube svježim voćem!


Ne možete si priuštiti profesionalno izbjeljivanje zuba kod stomatologa? To više nije problem, jer ga možete priuštiti potpuno besplatno u vlastitom domu bez puno muke...
Bijeli zubi i blistav osmijeh su ukras svakog lica i nešto što ljudi prvo primijete. Mnogi se zbog toga podvrgavaju raznim tretmanima izbjeljivanja zuba u stomatološkim ordinacijama ne znajući da postoje prirodni preparati i recepti koji se lako pripremaju, a ne koštaju mnogo.

Naranča i ananas
Kiselina iz naranče i ananasa sadrži enzime koji ubijaju bakterije, između ostalih i one zaslužne za loš zadah. Ovo voće također povećava izlučivanje pljuvačke, koja ispire hranu koja ostavlja mrlje na zubima, poput kave, soka i crvenog vina.

Jabuke
Imaju čvrstu strukturu koja djeluje kao prirodna četkica za zube. Dok žvaćete jabuku, komadići se zavlače između zuba i desni, a u vašoj usnoj šupljini stvara se pljuvačka koja čisti zube i desni od bakterija, neutralizira kiseline i na taj način čuva zube od karijesa.

Jagode
Već godinama glase za namirnice koje su vrlo zdrave za zube, jer sadrže voćnu kiselinu koja čini zube bjeljim i sjajnijim, a sprječava i nastanak mrlja uzrokovanih hranom i napicima.

Banane
Pokušajte izbijeliti zube korom od banane tako što ćete unutrašnjim dijelom masirati zube i desni najmanje dvije minute, a nakon toga operite zube pastom. Vrlo brzo ćete primijetiti kako su vaši zubi blistavi.

Naravno, perite zube. Nijedno voće ne pomaže bez paste i četkice.

U nastavku vam donosimo neke od recepata za brzo izbjeljivanje zuba u kućnoj režiji:

Uz kokosovo ulje zubi su ljepši za 2 minute!
Za ovaj recept potrebna vam je kokosovo ulje i soda bikarbona, koje trebate pomiješati u jednakom omjeru. Tako napunite 3 žličice jednog i drugog sastojka i pomiješajte u staklenoj posudi koju možete zatvoriti i smjesu upotrebljavati kad god želite - najbolje jednom na tjedan. Mješavinu nanesite suhom četkicom i potom zube dobro iščetkajte te ostavite dvije minute. Poslije isperite običnom vodom.

Ako nemate kokosovo ulje, možete isprobati i druge recepte:

Pasta od limuna za blještav osmijeh
Isti učinak ima i domaći recept od limuna i sode bikarbone. U posudu stavite 1/4 šalice sode bikarbone i dodajte sok svježe polovice iscjeđenog limuna. Nakon toga smjesu nanesite na zube i ostavite da djeluje tri minute, ali nikako ne duže kako ne biste oštetili caklinu. Poslije obavezno operite zube pastom, a postupak možete ponoviti jednom na tjedan.

Jagode - instant rješenje za bjelje zube
Ako želite bez imalo muke izbijeliti zube iskoristite jagode koje najprije izgnječite, a potom njima protrljate zube. Potom zube operite pastom kako šećer i kiseline, inače sastavni dio ovog crvenog voća, ne bi oštetile caklinu.

Vodica za usta od jabučnog octa
Jabučni ocat pomaže u uklanjanju mrlja i izbjeljivanju zubi te ubija štetne bakterije u usnoj šupljini. U čašu vode stavite žličicu octa i njime isperite usta, a potom zube operite pastom. Postupak možete ponoviti svaki dan, no s jabučnim octom treba biti oprezan jer može oštetiti caklinu, zbog čega domaća za vodica za usta treba biti jako blaga.

Izvor: novosti.rs

Primjedbe