Jabuka kao maska za lice !



MASKA ZA LICE OD JABUKE - SPAS ZA SVE TIPOVE KOŽE

Maska za lice od jabuka može se pripremiti od svega nekoliko sirovina dostupnih u svakom domaćinstvu. U zavisnosti od tipa kože, pomešajte je sa bananom, peršunom ili čokoladom i koža će vam biti neizmerno zahvalna.
Verovatno ste primetili da najčešće za negu kože biram prirodne sirovine koje su najefikasnije, a pritom su dostupne i jeftine. Iz prirode uvek možemo dobiti mnoštvo aktivnih principa neophodnih za lep izgled kože, a izbeći sve konzervanse, emulgatore i ostale štetne sirovine kojima su prenatrpani kupovni kozmetički preparati.
Najdostupnije trenutno, jabuke se nalaze na svakom stolu, a osim što su ukusne, odlične su i za negu svih tipova kože. Pre svega masna koža će vam biti zahvalna ako na nju nanesete masku sa jabukama, jer one uklanjanu višak masnoće sa njene površine, vrše blagi piling i skupljaju proširene pore. Jabuke sadrže antioksidanse, proteine, šećer, minerale i vitamine na kojima će vam i ostali tipovi kože biti veoma zahvalni.


MASKA OD JABUKE ZA MASNU I MEŠOVITU KOŽU
Osim što je dobra za dodatnu negu masne i mešovite kože, ova maska je odlična i za ublažavanje znakova starenja - podmladiće kožu i vratiće joj neophodnu vlagu za lep i negovan izgled. Peršun je odličan za balansiranje mešovitog tipa kože, čisti pore od nečistoca i sprečava nastanak akni.

Priprema se tako što jednu krišku oljustene jabuke izblendamo zajedno sa jednom kašikom peršuna. U ovu mešavinu dodamo jednu kašiku jogurta i dobro izmešamo. Nanosi se na na predhodno očišćeno lice i osušeno peškirom.
Masku ostavite na licu da deluje 15-20 minuta. Isperite toplom vodom, a zatim isprskajte lice hladnom vodom koja ce skupiti proširene pore.

MASKA OD JABUKE ZA SVE TIPOVE KOŽE
Ova maska odlična je za negu svih tipova kože, a dostupnost sirovina čini je pogodnom za čestu upotrebu.
Maska se priprema tako što jednu očišćenu jabuku izrendate, a zatim joj dodajte jednu kašiku jogurta, jednu kašiku meda, jednu kašiku ovsa i pola kašike cimeta. Sve lepo izmesajte i gnječite viljuskom dok ne dobijete smesu koju ćete lagano moći da nanesete na lice u vidu maske.
Ostavite da deluje na licu dok se potpuno ne osuši, a zatim ispertite mlakom vodom.


MASKA OD JABUKE ZA PRIRODNI LIFTING
Maska od jabuke i jogurta odlicno zateže opuštenu kožu lica, a samim tim čini bore manje vidljivim. Pre nanošenja maske naparite lice čajem od kamilice, što ce hidrirati kožu i otvoriti pore, te će maska moći dublje da prodre i da deluje još jače.
Maska se priprema tako što narendate pola očišćene jabuke, a zatim joj dodate pola izgnječene banane, dve kašike jogurta, dve kašike zobenog brašna i dve kašike meda. Dobro izmešajte sve sastojke i nanesite na lice pola sata.

MASKA OD JABUKE ZA OSETLJIVU KOŽU SKLONU CRVENILU

Ova maska se priprema tako što se jedna jabuka oljusti i izrenda, a zatim je stavite u 150ml mleka i kuvate dok se ne pretvori u gustu kašu. Nakon toga, jabuku sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Nakon sto se jabuka ohladila potpuno, dodajte jedno žumance i lepo umutite.
Koristite masku u kuri od sedam dana uzastopno. Na licu bi trebalo da stoji oko pola sata i da se umiva laganim pokretima, bez iritiranja. Nakon kure crvenilo će se uspešno povući, a koža biti meka i baršunasta.

MASKA OD JABUKE ZA DOBAR TONUS KOŽE

Ova maska odlično tonira kožu, a pored toga je i hidrira i poboljšava njenu elastičnost.
Da bi ste je pripremili neophodno je da 50 grama čokolade sa visokim procentom kakaa istopite na vodenom kupatilu. Za to vreme u blenderu izblendajte pola jabuke i pola banane . Dve do tri kasike ove smese dodajte u činiju, a zatim joj dodajte jednu kašiku topljene čokolade i dobro izmešajte.
Ukoliko je ostao višak izblendanog voća u blenderu slobodno ga možete pojestii , što će takođe pozitivno uticati na lepotu vaše kože. Nanesite masku na lice i vrat i sačekajte da deluje dvadesetak minuta pre nego sto je isperete sa mlakom vodom. Nakon maske nanesite kremu za zatezanje kože i prevenciju bora.

MASKA OD JABUKA ZA SUVU KOŽU
Za ovu hranljivu masku baza treba da bude žumance. Ulupajte ga i napravite gust krem sa maslinovim uljem, da izgleda kao majonez.
Posebno napravite kašicu od dve velike jabuke i brašna - tako što ćete izblendati jabuke u blenderu, a zatim im dodati kašiku brašna i sve zajedno umutiti. Ovu smesu, zatim, pomešajte sa predhodno pripremljenim žumancetom.
Maska ne treba da bude previše gusta. Bitno je da se lepo maže. Nanesite je na vrat i dekolte, kao i na ruke. Držite je do 30 minuta i isperite prvo mlakom, pa hladnom vodom. Ova maska učiniće vašu kožu mekšom i blistavijom.



Izvor: obojizivot.com




Primjedbe