Kolač koji se topi u ustima !!!
Italijanska Šarlota je kolač jednostavan za pripremu i veoma je ukusan.
Sastojci:
- 180 gr pšeničnog brašna
- 4-5 kom. jabuka
- 130 gr šećera
- 50 gr putera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 žumanceta
- 130 ml mlijeka
- prstohvat soli
Priprema:
- Žumanca mutimo sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smjesa ne posvijetli.
- Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smjesu. Dodajemo mlijeko i miješamo.
- Dodajemo prstohvat soli, prosijano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro mješamo.
- Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za tijesto.
- Oguljene jabuke sječemo na kriške.
- Slažemo ih u tijesto vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji.
- Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera.
- Pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni). Prijatno!
izvor: uspesnazena.com
Primjedbe
Objavi komentar