Svi znaju da su med i bijeli luk zdravi, ali iznenadićete se šta može da učini njihova kombinacija


Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijela, spriječi srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta.
Med i bijeli luk su poznati lijekovi u narodnoj medecini, njihova moćna svojstva liječe mnoga oboljenja pa ih sa razlogom ljudi zovu prirodnim antibioticima.
Ova namirnica može da zaštiti naš organizam od bakterija, gljivica i infekcija. Istraživanja su dokazala da njegova konzumacija na prazan želudac ima snažna antibakterijska svojstva, više od 400 aktivnih sastojaka (vitamine A, B1 i B2, C, minerale, dijetalna vlakna, aminokiseline, esencijalna ulja, biljne masti, enzime, gvožđe, jod, kalcijum, kalijum, sumpor, selen i fosfor).
Med i bijeli luk bi trebalo da postanu vaše svakodnevne namirnice, jer “podižu imuni sistem iz mrtvih“.

Recept:
Isjeckajte 2-3 česma bijelog luka i stavite ih u teglicu sa medom. Ostavite smjesu da odstoji sve dok se ne stopi. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog lijeka svako jutro 7 dana i vaš organizam će doživeti nevjerovatnu promjenu.

                          
Podiže imunitet
Kombinacija meda i bijelog luka pojačava snagu vašeg imunog sistema, što je važna ako se borite protiv neke bolesti, ali i kada želite da spriječite zarazu.

Štiti srce
Ova mješavina čisti krvne sudove od masti i time sprečava srčani udar. Dokle god krv nesmetano cirkuliše vašim organizmom, srce kao organ je zaštićeno.

Liječi upalu grla
Med i bijeli luk imaju visoko antiimflamatorno dejstvo, pa su veoma dobri za suzbijanje infekcije grla.

Pomaže kod dijareje
Uz pomoć ove smese možete da ojačate vaš digestivni sistem i na taj način uklonite svaku infekciju. Samim tim riješićete problem rijetke stolice.

Liječi suvi kašalj
Med i bijeli luk su izuzetni u razbijanju guste sluzi, koja se taloži u dnu vašeg grla i tako izaziva suhi kašalj. Ova kombinacija razvodnjava sekret i uklanja upalne procese. Isto važi i za sinuse.

Pomaže kod gljivičnih infekcija
Gljivice mogu da napadnu različite dijelove vašeg tela, ali ova mješavina je prava antibakterijska bomba, koja djeluje i u ovom slučaju. Najbolje je koristiti je preventivno, jer sprečavate mogućnost bilo kakve infekcije.

Vrši detoksikaciju
Smjesa meda i bijelog luka je prirodni detoks za vaš organizam. Koristeći ovaj lijek, vi dajete svom organizmu drugu šansu, jer med i bijeli luk oslobađaju vaše tijelo svih otrova koje ste prethodno unijeli.

Treba napomenuti da je ovaj prirodni lijek izuzetno dobar i za stabilizaciju holesterola u krvi, ali i za gubitak viška kilograma.

Izvor: stil.kurir.rs



Primjedbe